FENIX E03R V.2.0

Fenix E03R V.2.0 – en legendarisk och mer eller mindre perfekt EDC-lampa är nu uppdaterad!
Precis som Slims.se var först med första versionen så är vi även sjukt stolta över att vara först i Sverige med den andra version!
Men går det verkligen att göra denna grymma lampa än bättre, och är detta egentligen en helt ny, egen modell eller?
Vi slår en kik och reder ut detta!

Första versionen av E03R

E03R var Slims.se först med i Sverige, en liten men minst sagt tuff ficklampa som blev en omedelbar storfavorit för såväl kunder som the Slims.se CREW! Det var några år sedan den kom nu, men det har fortsatt att vara en otroligt populär ficklampa. Hemligheten är formatet, att den levererar mycket effekt men tar väldigt liten plats detta till trots.

FENIX E03R V.2.0 V.S E03R i storlek

Vad har då hänt mellan första och andra versionen?
Ganska mycket faktiskt, även om det är på millimeternivå och det fortfarande är en liten och fickvänlig ficklampa som är perfekt som EDC!


Storleksmässigt har den växt lite på alla håll och kanter, den har blivit 5,5 m.m längre, 2 m.m bredare, 1 m.m högre.
Detta ger då alltså att den har en längd på 5,25 centimeter, bredd på 2,6 cm och tjocklek på 1,3 cm vilket gör att den fortfarande är pytteliten.

Vikten har ökat med 8 gram, vilket fortfarande är flugvikt då den endast väger 30 gram nu!

Skillnaderna i prestanda

Här har det hänt en hel del, ungefär ganska så precis dubbelt upp!
Batteriet är nu på 400 mAh vilket är bang on dubbelt upp mot tidigare 200 mAh.


Tidigare hade lampan 2 dioder, en vit och en röd. Numera har den tre stycken dioder, två vita och en röd. Detta gör att lyskraften för vitt ljus nu är på sjukt imponerande 500 lumen mot tidigare 260 lumen. Första versionen gjorde jobbet, denna briljerar fullkomligt!


Runt strömbrytaren har man också adderat ännu en diod. Förrutom att vara den som visar batteri och laddstatus så har den även en egen, smart funktion. Den går nämligen att sätta i ett pulsläge. Detta gör att man kan använda den som en markör, exempelvis i hundens halsband eller tältets öppning.

Äntligen laddning med USB-C

Fler och fler grejer använder det som man har satt som en standard, nämligen USB-C-kontakt. En uppgradering som är minst sagt välkommen då många mobiler har detta som standard på sina laddare. Det gör jakten på laddare till ett minne blott, mycket tacksamt!

Fick den verkligen rätt namn?

Fenix E03R V.2.0 borde nog egentligen fått namnet E04R, i alla fall om jag hade fått bestämma. Den har ju minst sagt slående likheter med första versionen, men jag tycker ändå att det är en helt egen lampa som förtjänar sitt alldeles egna namn – faktiskt!

FENIX E03R V.2.0 slutbetyg

Och betyget då?
FULL POTT!
Galet mycket lampa i ett galet litet format till ett riktigt bra pris!

Såväl första versionen som V.2.0 finns att klicka hem i shoppen, alla ficklampor och tillbehör från Fenix hittar ni HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *