Friluftskanalen

Genom vårt gemensamma intresse för EDC kom jag i kontakt med Andreas på Instagram. Ihop med brorsan William driver han Friluftskanalen, en riktigt nice portal för alla som är intresserade av friluftsliv och allt runt omkring!
Och framför allt, den som vill lära sig mer om friluftsliv – helt gratis!

Friluftskanalen logga!

Ännu en blogg om skogen?

Det finns ganska många bloggar som tar upp både friluftsliv, överlevnad och recenserar utrustning. Men det finns markant färre som gör allt på samma gång, särskilt på svenska. Friluftskanalen är inte ”bara” ännu en blogg om naturen, det är så mycket mer!

Som jag inledde med så var det via Instagram som jag och Andreas började snacka. Friluftskanalens Instagramkonto är levande, precis som det ska vara. Instagram ett tacksamt sätt att få information, snabb, och enkelt.
Bröderna har bakgrund inom foto och videoproduktion, vilket verkligen märks. Förutom att producera bra videos (som förövrigt är något jag själv vet tar sjukt mycket tid och tanke) så tar dem GRYMMA foton!
Med deras gemensamt brinnande intresse för friluftsliv kombinerat med detta skapas riktigt bra material.
Deras kanal på YouTube finner ni här, in och kolla!

Härlig naturbild av Andreas Fridh på Friluftskanalen.
Fotograf: Andreas Fridh

Kunskapsbanken

Det är alltid kul att lära sig något nytt!
Friluftskanalen har skapat sin egen Kunskapsbank där man bjuder på sina kunskaper erfarenheter på ett pedagogiskt vis. Det handlar om allt från att lära ut färdighetet till goda råd till val och köp av utrustning.
Enormt många bloggar och Youtubekanaler (särskilt amerikanska) är inte alls på plats i naturen. Det är faktiskt teoretiska gissningar hemma i garaget… men Friluftskanalen är på riktigt och spelar in sitt material under bar himmel!

Campbild av William Fridh på Friluftskanalen
Fotograf: William Fridh

Gå en kurs med Friluftskanalen IRL

Vill man gå från teori till praktik så är det inte problem – Andreas och William anordnar nämligen workshops där man utbildas praktiskt i verkligheten!
Sånt här tycker jag är riktigt kul, det blir personligt och på riktigt när en sådan möjlighet finns.

Underbar vy fotograferad av Andreas Fridh på Friluftskanalen
Fotograf: Andreas Fridh

Jag tycker att Friluftskanalen är ett riktigt kul koncept som täcker upp många delar och grenar av detta underbara intresse. Det ligger massor med tid, kärlek och tanke bakom denna växande portal.
Ska bli kul att se vad dessa bröder hittar på framöver, att det kommer bli bra är tveklöst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *