Spyderco Byrd – nya modeller hos Slims.se!

Antalet knivar och modeller från Spyderco utökas och nu även med deras knivserie Byrd. Det är aldrig kul med kloner, såvida det inte är originalföretaget som själva står bakom det. Med Byrdserien har man tagit fasta på vad det är som gör klassiska Spydercoknivar till storsäljare och omtyckta EDC-knivar. Man har sedan gjort lite ändringar, dels rent formmässigt och dels på materialen. Det utmärkande öppningssättet Spyderhole har här fått det minst lika utmärkande utseendet i formen av en droppe. Ett kul sätt att branda men ändå bibehålla stor igenkänningsfaktor, smart! Redan när man får hem lådan med sin kniv så ser man släktskapet, samma form men olika färger och lite annorlunda layout.

Riktigt hygglig prissättning


Att både material detta syns rejält på prislappen är inte alls dumt, det är ett mycket bra sätt om man är nyfiken på märket men vill mjukstarta sina inköp. Många av modellerna ligger under halva priset mot en liknande Spydercoförebild, vissa en rejäl bit under det till och med. Att kunna köpa och hårdköra en kniv utan att det ruinerar en är alltid trevligt, inte allra minst om man är på jakt efter en kul present.
Det är även ett kanonsätt att kunna köpa en kniv som är snarlik favoritmodellen som man inte behöver gråta floder över om den skulle försvinna i vildmarken!

Spyderco Byrd – NOT made in USA!?

För att kunna erbjuda en kanonkniv till ett kanonpris så har företaget mycket riktigt valt att lägga sin tillverkning av Byrdknivarna utanför USA. Men oavsett vad Spydercogänget gör så gör man det bra, annars sätter man inte sitt namn på det. Stålet må vara ett par snäpp under Spydercostandard, men det är fortfarande ruggigt bra produkter som är riktigt vassa redan när man unboxar.
Som tidigare nämnt så har många av modellerna handtag av FRN – ett material som kort och gott är glasfiberförstärkt nylon.
FRN är mycket lätt men mycket hållbart – ett grymt material som är väldigt populärt och allt fler äldre Spydercomodeller släpps igen med FRN-handtag.

Nya modellerna

Modellerna vi utökar med denna omgången är:

  • Byrd Robin 2 FRN – Brun
  • Byrd Robin 2 G-10
  • Byrd Cara Cara 2 FRN – Brun
  • Byrd Hawkbill FRN Black
  • Byrd Crossbill
  • Spyderco – Clipitool Scissors
  • Spyderco – Manbug – Svart
  • Spyderco – Spyderpac Small – Knivförvaring För 18 Knivar
  • Spyderco – Knivställ Diamantformat – Large

Ni hittar samtliga Slims.se’s Spydercoprodukter HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *