WESN KNIVAR I SVERIGE

WESN KNIVAR I SVERIGE – ÄNTLIGEN!
Efter 8 månaders väntan är det äntligen dags – WESN har kommit till Sverige! Slims.se är första webbutiken i Sverige att sälja varumärket, något vi är mycket ärade över att få vara.
Vi är väldigt uppspelta då trycket efter dessa produkter är och har varit otroligt högt, får både oss och för WESN. Produkterna ligger uppe i shoppen nu. För att alla som vill ha ska få så har vi valt att lägga första omgången som ett förköp. Detta stänger måndagen den 21.09.20 och vi börjar sedan att skicka ut knivar och tillbehör på fredagen samma vecka!

WESN Allman, WESN QR och WESN Microblade 2.0 ihop med Fenix E03R och Victorinox Classic Alox Tiger Orange!
Bild: Slims.se
WESN Allman, WESN QR och WESN Microblade 2.0 ihop med Fenix E03R och Victorinox Classic Alox Tiger Orange!
Bild: Slims.se

Knivar för EDC

Det är ett par år sedan WESN tog knivvärlden med storm. WESN Microblade startade som en kickstarter som gick över all förväntan! Målet har hela tiden varit att göra knivar som ägaren själv ville använda. En vision om riktigt bra fickknivar som passar för vardagens alla uppgifter och utmaningar, något man lyckats mycket väl med. WESN är en förkortning av väderstrecken och filosofin är att din WESn-kniv ska kunna följa med dig på alla äventyr, oavsett vart du sätter kurs. Produkterna håller mycket hög kvalité och är ett sant nöje att både besåkda och att använda. Man förstår precis vad det handlar om när man håller grejerna i handen. WESN har livsstids garanti på sina produkter, mer om garantin och vad som gäller kan man läsa om HÄR!

WESN Microblade 2.0

Minstingen Microblade som är en riktigt smidig liten flipper med frame lock har fått ett litet lyft sedan Kickstartern. Detta är en kniv för den som vill ha en riktigt liten men riktigt bra fickkniv. Passar lika bra i nyckelringen som i jeansens myntficka.
Skillnaden från första generationen är att kniven numera är tillverkad av D2-stål och finns i nuläget i tre varianter att välja mellan:
Titan – handtag av titan
Blacked Out Titan – handtag av svart titan och med svart blad
G10/Titan – framsidan är av G10 och baksidan av D2

Som tillbehör finns det två stycken läderfodral, svart och ofärgat.

Bladet på WESN Microblade!
Bild: Slims.se
Bladet på WESN Microblade!
Bild: Slims.se

WESN Allman

Allman är även den en flipper och är den störra av knivmodellerna man har i sortimentet, samtliga modellerna är tillverkad av S35VN-stål. En väldigt väldbyggd och sjukt trevlig kniv, både att använda och att titta på. Formspråket är väldigt eget och ergonomin är kanon. Allman finns i följande varianter:
Titan – titanhandtag vilket även har möjliggjort att den har frame lock-låsning.
G10 – finns i nuläget i svart, grön och gult samt gul med svart blad.

Som tillbehör finns det två stycken läderfodral, svart och ofärgat .

Detaljbild av WESN Allman Mustard!
Bild: Slims.se
Detaljbild av WESN Allman Mustard!
Bild: Slims.se
Baksidan av WESN Allman Mustard!
Bild: Slims.se
Baksidan av WESN Allman Mustard!
Bild: Slims.se

WESN Henry

Traditionell slip joint, men med moderna material! Tillverkad av svenskt stål i form av Sandvik14c28n, ett välbeprövat kolstål som bara blir vackrare ju mer man använder det. Namnet har man tagit från WESNs grundares frus morfar, ett finare homage är svårare att göra! <3
Henry finns just nu med titanhandtag med inlägg av körsbärsträ (cherry tree).

Som tillbehör finns det ett ofärgat läderfodral.

Henry har vi inte haft nöjet att testa själva, men vi återkommer med en recension av denna så fort vi bara kan!

WESN QR Quick Release

WESN QR är den lyxigaste nyckelringen som jag testat, med råge!
Tillverkad av härdat titan så har man skapat en liten men mycket välgjord quick release som tar sig alldeles utmärkt i nyckelringen. Perfekt när man snabbt behöver plocka loss bilnyckel eller ett EDC-verktyg/liten fickkniv. QR finns i med svart coating eller i en titanfärgag variant. Med på köpet får man två stycken nyckelringar.

WESN QR Quick Release i svart!
Bild: Slims.se
WESN QR Quick Release i svart!
Bild: Slims.se
WESN QR Quick Release i öppet läge, på bilden syns även baksidan av WESN Microblade!
Bild: Slims.se
WESN QR Quick Release i öppet läge, på bilden syns även baksidan av WESN Microblade!
Bild: Slims.se

WESN CG Carabiner

En karbinhake tillverkad av ett stycke titan. Detta är tyvärr ingen produkt som vi hunnit testa än och vi återkommer med mer info och intryck när den testats och utvärderats ett tag!

Petes Lube

För att knivarna ska prestera som det är tänkt så använder sig WESN av smörjmedel från Pete. Det är en helsyntetisk olja, tillverkad i USA. Vi har inte testat oljan själva, men vet precis hur fin action knivarna har från fabrik!

Dags att klicka hem lite godis från WESN!

Som tidigare nämts så finns WESN nu uppe i shoppen, så vill du inte deppa i 8 månader till så är det läge att unna sig lite fina prylar inför hösten!
Vi kommer att lagerhålla så mycket som vi kan framöver, men långt ifrån allt nu till en början – so don’t snooze när det går att välja och vraka ur hela nuvarande EU-katalogen! =)

KLICKA FÖR ATT SE HELA SLIMS.SE’S URVAL AV WESN!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *