MIN FÖRSTA EDC

Min första EDC!
För ett tag sedan lade jag upp ett inlägg på Instagram, ett inlägg med ett gäng för mig högst kära prylar.
OK, det var faktiskt i december… Men som utlovat så följer här ett lite mer ingående inlägg med en mer ingående presentation av prylarna. Detta är ett av dom längsta inläggen jag någonsin skrivit här. Detta för kompensera för all den tid jag inte lagt här på senare tiden. Så dra på er en gammal brun Fruit Of The Loom-hoodie, på med page-peruken, öppna en Pepsi och låt Millencolin skorra i lurarna – nu drar vi till 90-talet!

Min första EDC
Klockan från GUL, Rigichoklad, Balograf Epoca, MagLite Solitaire och Victorinox Standard!
Bild: Slims.se
Min första EDC
Klockan från GUL, Rigichoklad, Balograf Epoca, MagLite Solitaire och Victorinox Standard!
Bild: Slims.se

GUL – första klockan jag köpte för mina egna pengar!

Gul gjorde sitt intåg på den svenska marknaden under 90-talet!
Alla sa gul, som färgen – men det uttalas ju egentligen GALL – engelska ordet för mås. Men man försvenskade det nog på fler ställen än här i Trelleborg. Jag sparade länge och väl och det tog ett litet tag att få ihop kronorna. Vill minnas att priset var runt 600 pix, vilket var ganska mycket när man var i 15-årsåldern. Jag köpte den i en uraffär som låg på gågatan här i stan. Om minnet inte spelar mig ett spratt så sålde denna butiken även Victorinox och det stod en såndär stor plastknivsdisplay och viftade med verktygen i skyltfönstret.

Min GUL-klocka!
Bild: Slims.se
Min GUL-klocka!
Bild: Slims.se

Gul som varumärke återuppstod faktiskt för ett kort tag sedan. Klockorna ser lika coola ut nu som då, men huruvida det är samma kvalité låter jag vara osagt (men villhöverbehovet är starkt)!

Ballograf Epoca – en introduktion av pennornas penna!

Om du hängde med dina päron till banken eller postkontoret på 80/90-talet så har du bergis stått och rita med en Epoca. Men Epocan du stod och ritade cirklar med i dess hållare var garanterat fastsatt med en kulkedja. Dessa går fortfarande att köpa och GIVETVIS har jag en sådan på skrivbordet. Kedjan är dock förfärligt kort vilket gör att den enkom står som ett kul(kedjat) pynt! =)


Epocan är lite pennornas penna när det kommer till svenska pennvanor, och det är inte så konstigt! Det är en väldigt snygg, stilren, ergonomisk och finns i otaliga färger. Tokigt prisvärd och helt underbar penna med arkivbeständigt bläck. I mångas tycke det tråkigaste man kan ha i pennskrinet, men svårslaget oavsett alla kategorier
Kort och gott:
EPOCA = PENNORNAS VOLVO!

Balograf Epoca och MagLite Solitaire!
Bild: Slims.se
Balograf Epoca och MagLite Solitaire!
Bild: Slims.se

RIGI – INKÖRSPORTEN TILL GODIS!

Det är väldigt – och då menar jag VÄLDIGT få svenska ungdomar och vuxna som inte skulle svara Rigichoklad som det första godiset dom kan komma ihåg. Det var lite standardgodiset man fick när man var liten. Det var det första chokladbiten som jag gav till mina brorsbarn. Mmmmm, man kan säga att det är inkörsdrogen till ett genuint snask och sockerberoende!

RIGI!
Bild: Slims.se
RIGI!
Bild: Slims.se

Förpackningen må inte vara densamma, ej heller smaken – men gott är det sannerligen!
Har fnulat en hel del på det där med saker som inte smakar som förr…
Dad beror det egentligen på?
Är det råvarorna som ändrats?
Är det våra egna smaklökar som vuxit upp?
Eller är det det nostalgiska minnen som bara spelar oss ett spratt?
Skulle vara väldigt intressant att få ett svar från något som verkligen forskat på ämnet!

MagLite Solitaire

Min första ”riktiga” ficklampa fick jag av min bror när jag fyllde år. Om det var när jag fyllde 10, 11 eller 12 kan jag inte svära på… men jag var fortfarande en liten grabb. Solitairen den hade jag i fickan precis hela tiden, det var det som blev dennes död. Åkturen i tvättmaskinen är jag helt hundra säker på att den klarade. Sen träffade den torktumlaren, där satt spiken i kistan! Vad som hänt anade jag föga, men att den inte ville lysa konstaterade jag redan i bilen. Jag var med min kära mor på något, vad det var kan jag inte komma ihåg – men att jag inte kunde hålla tyst minns vi båda. Jag stod och fibblade med lampan som inte lös och sen blev det varm… RIKTIGT VARM! Att ett kortslutet 1,5 volts AAA-batteri kan bli JÄTTEVARMT vill jag lova. Det var då modern kröp till korset och berättade om ficklampans äventyr i källarens hushållsmaskiner!

Men sagan fick ett lyckligt slut

Ja, den första må ha slutat sina dagar både hårt och abrubt. Men nästa gång brorsan kom hem så fick jag en ny. Lyckan var total och den levde sen ett lysande liv i många herrans år!
Och som med allt annat bra så ska man ju skicka sådant vidare. När jag sedan, många år träffade min fru så var det just en Solitaire som hon fick i present när det blev mörkt och vinter.

Victorinox Standard – min första SAK!

Min första SAK är denna blå Victorinox Standard. Den hade tidigare bott i fickan hos brorsan (som gav mig min första MagLite) och ett hårt liv i fält. På den tiden arbetade han inom Försvaret, så den fick lösa vad helst den fick tilldelat. Även om det inte ens var i närheten av att vara rätt verktyg för uppgiften (stackars lilla kniv, hahaha). Kan inte direkt säga att jag var direkt imponerad av den då jag fick den. Färgen var definitivt varken min favorit eller rätt färg för en Victorinox. En Victorinox ska ju vara röd – precis som MacGyvers ju! Men vi blev ganska bra kompisar ändå, det var ju redan rätt så hårt brukad så den passade ganska bra som första SAK för en tonåring.

Min första EDC
Victorionox Standard!
Bild: Slims.se
Victorionox Standard!
Bild: Slims.se

Men min kära SAK fick faktisk en kunglig behandling tillslut

Dock dröjde det tills ganska så precis tills för tre år sedan som den fick en riktig spabehandling. Efter det funkade den precis som den skulle. Åratal av use and abuse det packar en SAK ganska så proppfull med diverse grus, gnejs och fickludd. Efter ett ultraljudsbad och en grundlig rundsmörjning så blev den faktiskt ganaska så vettig. Men är det en sak som är säker med denna SAK – it’s a heavy drinker! Ja, den fick smak för olja… så kan vi väl säga! Då den är min första så har den fått gå i pension, det är en ytterst kär safe queen som enkom får jobba som fotomodell och som glädjespridare! =)

MIN FÖRSTA EDC – slutsats!

Min första EDC!
Ja, lite har ändrats… men jag skulle säga att grunden står ganska stabil i vart allt började!
Det är ju som med ganska mycket, man lägger en grund redan som barn.
Man kan nog kalla den en varumärkesvärdegrund.
Att jag körde Honda när jag hade min första moped lade grunden till att bilen jag kör idag är en Honda. Och de facto att jag saknade min moped så hårt att jag köpte en likadan i vuxen ålder är också en sak som är säker. Kommer ett inlägg om detta i framtiden, då jag tänkte skriva ett gäng inlägg om just fordon som är ett annat stort intresse.


Någon som haft en liknande setup och resa med såväl prylar som varumärken?
Skriv gärna en kommentar och berätta! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *