Victorinox Locksmith 111 Mm

Victorinox Locksmith 111 Mm är min senaste kompis i såväl samling som i verktygslådan. Modellen dök upp i Slims.se-sortimentet för cirka ett år sedan efter att en kund bad mig ta hem en. Sen dess har den varit en kniv som pockat på min uppmärksamhet. Så nu var det dags att göra den till en del av såväl samling som verktygslåda!

Victorinox Locksmith 111 Mm
Bild: Slims.se
Victorinox Locksmith 111 Mm
Bild: Slims.se

111 Mm Victorinox

Formatet 111 Mm är en storlek som är väl tilltaget när man tänker EDC-kniv. Det är kanske inte det formatet man tänker på först när man tänker på Victorinoxknivar. Den modellen i denna storleken som fått mest i rampljuset är ju tveklöst Soldiers Knife 08 (en kniv som vi ska kika närmare på vid annat tillfället). Vill man ha en oöm slitvarg som passar bra för friluftsliv och ett verktyg att verkligen jobba med så ska man definitivt ta och ge en 111a en chans. Oavsett om man har liten, medel eller stor hand så är det ett format som ligger väldigt bra i handen!

Fick Locksmith rätt namn?

Fick Locksmith rätt namn? Det är en fråga som jag har mediterat över mer än en gång. Namnet klingar respektingivande, för ett trasigt lås är ju en mardröm. Vad som gav kniven sitt namn är uppsättningen med mejslar och det viktigaste av allt – bågfilen!
Att Victorinox kan göra vassa verktyg är ingen nyhet. Deras sågar och filar är i absolut världsklass, inget snack om saken! Men namnet då, vad skulle den ”egentligen” heta?
Ja, om jag hade fått bestämma så skulle den helt klart sno en annan SAKs modellnamn – HANDYMAN!
Locksmith är en kniv som blev en given kompis i verktygslådan under sommarens fix och pyssel. Det ersatte en hel del av alla verktyg som jag annars får springa och hämta i tid och otid.

Victorinox Locksmith 111 Mm, Knipex Cobra och Gerber PryBrid X!
Bild: Slims.se
Victorinox Locksmith 111 Mm, Knipex Cobra och Gerber PryBrid X!
Bild: Slims.se

Låsbara verktyg

Victorinox har inte direkt skämt bort sina användare med låsbara blad. Men 111 Mms-knivarna är ett undantag, där många har såväl enhandsöppning och liner lock-lås. Detta faller sig ju såklart lite mer naturligt då det finns platsen att lägga in ett lager för just låsning. Men det är inte bara knivbladet som har lås, kapsylöppnaren/flatmejseln har också lås! Funktionen gör att det känns lite mindre nervigt om man ska ta i med en bråkig gammal spårskruv (har jag sagt att jag hatar gamla spårskruvar? JAG HATAR GAMLA SPÅRSKRUVAR)! Riktigt handy när man ska öppna färgburkar som brukar behöva en rejäl spårmejsel (du ser, spårmejsel duger till något, hahaha).

Philipsmejsel istället för krokskruv

För en gång skull så gör jag tummen upp för att man valt en stjärnmejsel istället för korkskruv! Locksmithen är som tidigare nämt nu en del av verktygslådan och då är det kanon att kunna ta tag i en stjärnskruv på studs (för att byta ut den mot en torxskruv). Skulle jag av någon anledning stöta på ett bråkigt snöre som trasslat så kan jag ju alltid dra fram min älskade Huntsman och dennes korkskruv. För det är just bråkiga knutar som korkskruven är fantastisk för att lösa upp! Enda negativa med mejseln är att om det är tight där man ska skruva, då går man bet då 111 mm blir en väldigt bred grej att snurra.

Vad har jag och Locksmith pysslat med då?

Jag och min nya kompis har hunnit med en hel del på senaste tiden, något som bilderna visar!
Vi har vässat blyertspennan som fått jobba hårt när det har märkts upp trä innan sågning. Det har lossats gamla slitna, bråkiga stjärnskruvar som inte ska vara i närheten av varken trä eller mig (länge leve TORX), hahaha)! Det har bräckts upp färgburkslock och det har filats där det har felat några millimeter för att få en finfin tillpassning.

Victorinox Locksmith, klassiska nylonskållor med bra grepp och grym hållbarhet!
Bild: Slims.se
Victorinox Locksmith, klassiska nylonskållor med bra grepp och grym hållbarhet!
Bild: Slims.se

Victorinox Locksmith 111 Mm – summa summarum!

Victorinox Locksmith 111 Mm får två tummar upp, tveklöst!
Rejäl, oöm, enkel att handskas med, enhandsöppnat knivblad och allt som allt en väldigt trevlig uppsättning med verktyg!
Någon som vågar gissa vilket verktyg som jag då saknar?
Helt rätt, DEN EVIGA ÄLSKLINGEN – SAXEN!
Jag älskar Victorinxsaxarna och det är ett verktyg jag gärna hade sett fanns på Locksmithen också. Men är det en sak vi lärt oss med Victorinoxknivar så är det ju att hur man än vrider och vänder så har den inte allt, på gott och ont! =)

Victorinox Locksmith går att klicka hem i shoppen och du hittar den HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *