Krisberedskapsveckan 2019

Krisberedskapsveckan 2019 är igång, den gick av stapeln idag, 6e maj och pågår till den 12e!
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap annordnar varje år denna kampanj.
En välbehövd men sansad väckarklocka för att vi ska få upp ögonen och vakna ur trygghetsdvalan. Det brukar ganska ofta vara personal från brandväsendet som är ute och delar ut information och små presenter i en tygkasse.
I år kommer man (SPOILER ALERT) få en värmefilt av folie.
Foliefilten är en väldigt bra grej att ha med sig i ryggsäcken och i bilen om olyckan är framme!

MSB Krisberedskapsveckan 2019

Förra årets grej man fick var en ficklampa man laddar upp med handkraft. Året innan dess var det en vattenflaska (jag får nog säga att ficklampan är min favorit än så länge).
För den som är med på noterna och samlar skan det kanske bli en liten mini-EDC över åren som kommer!? =)

Krisberedskapsveckan 2019 är lika viktig för alla

Jag tycker det är riktigt bra att man är ute och möter folket på detta viset. Trots ett enormt uppsving i media så är prepping och beredskap fortfarande något som är konstigt och läskigt för många. Det är en absolut självklarthet på landet och i obyggden, där heter det sunt förnuft. Men i storstan är det ett väldigt naivt tankesätt som fortfarande regerar, särskilt bland yngre.
Frågan är vem som krisberedskapsveckan väcker mest känslor hos, är det kanske snarare hos äldre?
Trots allt elände vi nås av från nyhetssändningarna så verkar omvärldens problem fortfarande vara alldeles för långt borta för att greppa.

Att vi tar el, ljus, värme, vatten, mat, informationshämtning och trygghet som en självklarhet är inte alls bra. Det finns faktiskt situationer som inte löser sig med samhällsservice. Det finns väldigt många som kommer behöva hjälpen innan den ens överväger att komma till den som är ung och frisk.
En bra övning är att stänga av sitt wifi ett par dagar, blir det kalabalik och oreda i hushållet är det dags att börja se över sin situation!

Ni kan läsa mer om Krisberedskapsveckan på MSBs hemsida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *