Spyderco knivar – nu hos Slims.se!

Vi fortsätter att bygga ut sortimentet i webbutiken, Spyderco är senaste tillskottet i vårt handplockade sortiment på Slims.se!

Spyderco har figurerat i EDC-världen så länge jag kan minnas.
Med odödliga klassiker som Para Military 2, Para 3 och LadyBug har Instagramflödet fyllts av dessa krabater med spindelloggan (som är läskigt lik en fästing).
Med sin karakteristiska form (med ett par undantag) så har man verkligen fått till ett brand med ett tydligt formspråk. Det är få märken som verkligen fått till sin grej som Spyderco, igenkännsfaktor är smart och effektiv marknadsföring!
Man har även säkrat upp om något missar varumärket!
Om man råkar tappa sin Spydercokniv i rymden är den för säkerhets skull märkt med den humoristiska texten Golden Colorado USA Earth!

EDCbloggen.se Slims.se Spydercy Para 3 Digital Camo
Spyderco Para 3 i mönstret Digital Camo
Bild: Slims.se

Spyderco Para Military 2 och Spyderco Para 3

Vi valde att köra klassiker i det inledande skedet. Är man hooked på knivar för Everyday Carry så är det många som fastnat för Para Military 2 och lillebrorsan Para 3.
Båda modellerna har kommit i en uppsjö av färger, där svart och digital camo nog är de vanligaste. Det är mycket uppskattat när en kniv kommer i olika storlekar, det är det där lilla som gör det när det kommer till trivsel och passform. Oavsett valet så har man en mycket vass och användbar kniv av toppklass! Båda modellerna är inte särskilt påtagligt tunga. Para 3 har dessutom kommit i en lättare variant, kallad Para 3 FRN.
FRN är ett material bestående av glasfiberförstärkt nylon som tar sig utmärkt som handtagsmaterial då det väger lite och är väldigt starkt.
Båda modellerna har en bladlåsning som Spyderco kallar för compression lock på ryggen. Det är ett väldigt skönt sätt att låsa och låsa upp då man inte har fingrarna i vägen som man har på frame eller liner lock. Båda modellerna kommer med clip, ett måste för en fällkniv. Clipet går att ta loss om man helt vill slippa, men framförallt går det att välja position! Att kunna sätta sitt clip efter eget tycke och smak är kanon, det funkar lika bra på båda sidor/uppe som nere!

EDCbloggen.se Slims.se Spyderco Para 3 FRN
Spyderco Para 3 med FRN-handtaget
Bild: Slims.se

LadyBug – minstingen!

EDCbloggen.se Slims.se Spyderco LadyBug - perfekt som EDC
LadyBug, liten men tuff!
Bild: Slims.se

Om man vill ha en mycket liten kniv så är Spyderco LadyBug ett väldigt populärt val! Det är inte svårt att förstå att folk är nöjd – man får en supervass kniv som får plats i nyckelknippan. LadyBug väger blygsamma 17 gram, lite mer än en nyckelpigefamilj! =)
Trots sina 11,1 cm i utfälld läge (4,9 cm ihopfälld) så är det en väldigt kompetent liten krabat som verkligen är användbar! Handtaget är gjort av FRN och kniven låses med vad Spyderco kallar för Lock Back.

Vi är glada att titulera att nu kunna titulera oss som Spydercosäljare, ett märke vi kommer att få hem fler modeller av allt eftersom.

Hela sortimentet med knivar från Spyderco hittar ni HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *