Trelleborgs Modellflygklubb

Som vanligt när det är juni månad så är det öppet flygfält hos Trelleborgs Modellflygklubb, ett årligt event jag verkligen gillar. Det har blivit en tradition att åka och glutta på alla grymt imponerande farkoster som byggts och underhållits under vintern. Det är lustigt med radiostyrda bilar, båtar och i detta fallet radiostyrda flygplan… det kvittar hur gammal man blir så är det något som får en att dra på smilbanden! Förutom att kolla på alla planen på marken så bjuds det på flertalet flyguppvisningar. Förra året körde man med en drönare med actionkamera. I år kunde den som ville prova på en flygsimulator med RC-kontroll!

Trelleborgs Modellflygklubb Öppet Flygfält 2019 EDCbloggen.se
Ett av de större flygplanen, ett radiostyrt flygplan med en motor på flertalet hästkrafter!
Bild: Slims.se

Eventet är gratis för alla besökare och pågår över en helg, lördag och söndag.
Lördagen bjöd som de flesta i Skåne fick erfara på LITE mer regn och åska än vad vi brukar få. Så jag höll mig hemma på lördagen och laddade batterierna, men söndagen var bättre och det blev en riktigt fin dag på flygfältet!

Trelleborgs Modellflygklubb Öppet Flygfält 2019 Slims.se
RIktigt snygg klassiker!
Foto: Slims.se

Flyguppvisningarna är riktigt kul och en smula nervkittlande när det är dags för landning. När en maskin för runt 50 000:- ska gå ner för landning så kan det snabbt bli väldigt tråkigt om något inte lirar som det är tänkt. Men, det är proffs som vi har att göra med och alla maskiner kom ner i ett stycke! =)

Trelleborgs Modellflygklubb Öppet Flygfält 2019 Slims.se EDCbloggen.se
Grymt plan med dubbla motorer, kräver en hel del motorinställning av den som bygger!
Bild: Slims.se

Trelleborgs Modellflygklubb sedan 1941

Med snart 80 år på nacken måste detta ändå vara en av de äldre föreningarna i Trelleborg! Medlemmarna är i olika åldrar och det är en hobby som verkar gå i arv.
Om ni är nyfikna på föreningen, vill kolla in massa modellnostalgi eller bara veta mer om hobbyn RC-plan så slå en kik på deras hemsida:
Https://TMFK.org/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *