Ruike Trekker LD – SAK i monsterform!

Ruike Trekker, en modern variant av en SAK!
SAK är förkortning av Swiss Army Knife, schweizisk armékniv!
I första hand tänker man ju såklart osökt på Victorinox och Wenger. Men SAK har blivit en term för multiverktygsknivar som bygger på den väl beprövade principen.
Vi är mycket förtjusta i gamla klassiker, men självklart är man ju nyfiken på vad andra märken och tillverkare kommer med – så nytt hos oss är nu Ruike!

Ruike som varumärke

Detta är ett av de bättre märkena bland kinesiska knivar som verkligen har vunnit mark de senaste åren. Förklaringen är mycket enkelt, det är kanonknivar till kanonvettiga priser!
Ruike tillverkade från början knivar åt flertalet andra märken, men sedan ett par år tillbaka så står man på egna fötter.
För den som gillar starka ficklampor så kanske man redan hört om koppling. En annan del av företaget är nämligen Fenix ficklampor (kika gärna in vår recension av Fenix E18R) som varit i vårt sortiment sedan vi startade – goods tuff!!

Ruike Trekker LD-serien

Vi har valt att plocka in 3 varianter av Trekker LD. Samtliga har modelländelsen B vilket här betyder att det är knivar med liner locklåsning istället för slip joint.
Knivarna är tillverkade av svenskt Sandvikenstål Sandvik 12C27 HRC 58-59. Handtagen är gjorda av G10, det är med andra ord två mycket beprövade och robusta materialval man gjort – inget som är typiskt för en budgetkniv alltså!
För det är just stämpeln som budgetkniv man inte direkt kan ge dessa mycket trevliga knivar, prisvärda men inte billiga!
Det är definitivt inget skräp och knivarna har fått väldigt fint mottagande världen över.

Ruike Trekker LD-11 B är minstingen, väldigt mycket bang for the buck i alla sin enkelhet!
Bild från Ruike
Minstingen LD-11 B är väldigt mycket bang for the buck i alla sin enkelhet!
Bild från Ruike

Flera funktioner

Beroende på vilken modell man väljer så är det lite olika funktioner. Det som kommer som grund är liner lockkniv med thumbstud som gör att man kan öppna den med en hand. Rejäl pincett (troligtvis den mest rejäla pincett som har suttit i en fällkniv!), glaskross och deep carry pocket clip!
Redan här har man en mycket problemlösande fällkniv som passar utmärkt som Everyday Carry!

Ruike Trekker LD32-B som har 11 grymma funktioner!
Bild från Ruike
LD32-B som har 11 grymma funktioner!
Bild från Ruike

Värstingen heter Ruike Trekker LD51-B och den har hela 23 funktioner, där emellan tog vi modellen Trekker LD32-B som har 11 grymma funktioner!

Ruike Trekker, en knivserien med glaskross = tummen upp

Att en kniv har glaskross är ruggigt bra i en nödsituation. Då man måste ta sig igenom en ruta för att ta sig i säkerhet. Det finns många lösningar på att krossa en ruta. Men i många fall känns det mer som en god idé än ett verktyg som verkligen kommer kunna lösa situationen. Det krävs en hel del styrka för att krossa en ruta, något som kräver lite tyngd och ett stadigt grepp! Hos dessa Ruikeknivar så har man både grepp och tyngd. Med en väl tilltagen kropp får man ett verktyg som definitivt kommer att fungera utan några problem när det behövs!

Ruike Trekker LD51-B, fullproppad kniv som inte saknar nått!
Bild från Ruike
Trekker LD51-B, fullproppad kniv som inte saknar nått!
Bild från Ruike

Ruikeknivarna finner ni HÄR och vårt massiva sortiment av Victorinox finner ni HÄR!
Vilken är din favorit-SAK?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *