Vattenflaska – ett EDC-måste!

Vattenflaska av bra kvalité och utan gifter, en trogen vän som håller i flera år om man väljer en välbeprövad sådan!

Sommaren är här, härliga, varma dagar i solen – men även under härliga sommardagar måste man vara redo! Det är förståss en av grundstenarna i en smart EDC vi tänkte på, vattenflaskan! Att hålla värskenivån i balans är superviktig, oavsett tid på året. Men nu när sommaren kommer är det superviktigt att dricka, mycket och ofta är det som gäller! Men det är inte bara vi människor som behöver hållas fulltankade, även våra fyrfotade vänner. Så glöm inte att ta med en egen flaska till hunden eller katten, att bli uttorkad kan gå fort – särskilt om man är liten!

Vätskebrist, ingen hit!

Har man testat på att få vätskebrist så vet man hur sjukt viktigt det är att dricka. Man mår minskt sagt så förbannat kass man bara kan, som en urvriden trasa med sprängade huvudvärk. Råkade själv ut för detta en sommar när jag bodde i stan. Satt och drack kaffe på ett fik, mitt i den gassande solen. Ett par påtårar och sen en sväng på stan, tog cyklen hem. Jag hann precis hem innan jag började må riktigt konstigt, huvudvärken slog till ganska omgående. Orken försvann snabbare än blixten och det var som att bara dyngrak och febrig på en och samma gång. Bara dricka kaffe + gassande sol och värme, otroligt dålig kombination! En miss jag inte gjort om och har som plan inte göra om heller!

Vattenflaska av metall – Klean Kanteen

Klean Kanteen var ett av de första varumärkena som vi började sälja på Slims.se. Ett märke vi själva använt i många år och är supernöjda med. Ni har nog sett deras Classic i många sammanhang, färger och storlekar. Det finns en Klean Kanteenflaska för alla, oavsett ålder – från nappflaska till en bjässe som rymmer strax under 2 liter. Tillverkade av rostfrit stål, smidiga, lätta att hålla rena och med ett gäng olika volymer och färger att välja mellan. Även korkarna finns i olika färger och med olika egenskaper, från sportkork till dinapp och helt tät öglekork. En klassisk vattenflaska, man vet man får och den håller en evighet. Är det något som behöver bytas är det på sin höjd korken. Men oftast räcker det att man byter packningen. Flaskorna är bra på att hålla sig kalla, vill man ha än bättre kyl och värmehållning så finns det även isolerade flaskor.

Vattenflaska i form av Klean Kanteen Classic ihop med 5.11 Rush 12 och SOG Survivalhawk - redo för äventyr!
Bild: Slims.se
Vattenflaska i form av Klean Kanteen Classic ihop med 5.11 Rush 12 och SOG Survivalhawk – redo för äventyr!
Bild: Slims.se

Vattenflaska av BPA-fri plast – Nalgene

Nalgene är ett annat favoritmärke, både för oss och äventyrare runt om i världen. Deras WM (Wide Mouth) är en kanonflaska som funkar till mycket mer än bara vattenflaska. Många använder den som förvarings och transportlösning för grejer som behöver 100% vattentätt skydd. Öppningen är stor vilket gör flaskan superlätt att diska.
Även Nalgeneflaskorna har en rad olika korkar att välja mellan. Senaste är OTF, (On The Fly) och återfinns som standard på deras OTF-flaska samt modellen Atlantis. Korkarna går att köpa lösa och ger din flaska en sportigare look och är för dig som är i farten – On The Fly! Flaskorna tillverkas av BPA-fri plast, ett otroligt hållbart material som även har fördelen att det inte blir lika kallt att hålla i som stål blir på vintern.
Prisvärt märke där de flesta Nalgenfansen har ett helt gäng olika flaskor i häftiga färger!

TIPS = En bättre tillbringare för juice och saft än en 1 liters Nalgene WM får man leta efter!

Vattenflaska av BPA-fri plast, Nalgene Atlantis med OTF-kork!
Bild: Slims.se
Vattenflaska av BPA-fri plast, Nalgene Atlantis med OTF-kork!
Bild: Slims.se

Alltid redo med en full vattenflaska!

Man vet inte vad som händer, den där snabba turen kan bli en hel dag med mindre trevliga överraskningar. Tåg och bussar som stannat, fast på ett tåg eller man måste gå en bra bit till fots. Man vet aldrig vad som händer, saker och ting ändras fort. Så det är därför jag alltid packar med mig något att dricka och äta i min EDC – såfort jag ska iväg längre än bara runt hörnet! En vattenflaska är i min världen en EDC-hörnsten, något jag hoppas fler ska anamma (och ge fan i att testa vätskebrist/solsting, det är ingen hit)! En bra sak att ha i åtanke när man väljer vattenflaska är att flaskor av metall inte är så trevliga att dricka direkt ur på vintern. Det är alltså klokt att ha ett gäng olika flaskor för olika tillfällen och situationer!

Ni hittar alla våra vattenflaskor som finns på Slims.se HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *