Victorinox Alox Bantam

Victorinox Alox Bantam är en superfavorit bland dom som vill ha en så slimmad men funktionell EDC-kniv man bara kan få! Vi fick hem en låda idag och tänkte ge den en lite mer ingående presentation.

Victorinox Bantam Alox, Gerber Ayako Silver och Victorinox Hunter Alox Pro!
Victorinox Bantam Alox i sällskap med nyheter Gerber Ayako Silver och bjässen Victorinox Hunter Pro i röd alox!
Bild: Slims.se

Slimmat format – maxad funktion!

Victorinox Bantam som modell har ett gäng år på nacken, både som vanlig med skållor av Cellidor som i detta fallet – aluminium. Aluminium har många fördelar (förrutom att det är väldigt snyggt). Det har hög hållbarhet, lätt att hålla rent och vikten är mycket låg. Aloxknivar är (i nästan alla fall räfflade), vilket ger ett mycket gott grepp. Alox Bantam har ett gäng väl valda verktyg som löser väldigt många vardagssituationer. Istället för att ha en separat kapsylöppnare och konservöppnare har man kombinerat dessa.

  • stort knivblad
  • kapsylöppnare
  • konservöppnare
  • flatmejsel 5 mm
  • kabelskalare

Mått och vikter

Formatet med en alox på 84 mm förknippas nog först och främst med den något mer utrustade klassikern Victorinox Cadet. Med Bantam Alox har man plockat bort lite och lyckats bantat ner kniven till ynka 6 mm i tjocklek! Det är alltså ett format som mer eller mindre funkar att ha i plånboken! Med aloxens räfflade yta får man en mycket bekvämt och bra grepp i vanlig ordning, något som räddar upp att den är väldigt tunn. Kniven väger endast 29 gram vilket gör att såväl profil som vikt gör den så lättburen det bara går. Modellen saknar dock nyckelringen, vilket för att man varken kan bära den bland nycklar eller förse den med en lanyard. Detta kan tyckas vara lite synd, men skaran fans med SAKs utan nyckelringar är skapligt massiv. Att fila bort öglan för nyckelringen är en av dom vanligaste modsen faktiskt.

Victorinox Alox Bantam finns i webbutiken!

Är du sugen på en Victorinox Alox Bantam så surfa vidare till vår webbutik Slims.se och klicka hem ett exemplar. Skulle dom förtillfället vara slut så lägg en bevakning så får du ett mail så fort varan finns i lager igen!

Och saknar du en Victorinoxmodell eller resevdelar i vårt massiva handplockade sortiment så tar vi mer än gärna hem den till dig! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *