Vad EDCar en undersköterska?

Vad EDCar en undersköterska egentligen?
Det ska vi strax få veta, dagens gästbloggare är Karin!
Karin och jag känner varandra genom Instagram och ett gäng olika kniv och EDC-forum. Finns det tjejer i såna forum kanske du tänker nu?
Det finns det, men inte särskilt många… typ ganska få… jättefå… OK, typ inga! =)

Jag lämnar över tangetbordet till Karin och börjar med en kort presentation!

Namn: Karin Elfwering
Yrke: Undersköterska på en intensivvårdsavdelning
Instagram: kelfwering

Vad gör du om dagarna?

Jobbar väldigt oregelbundet. Vi är anställda på dygnets alla timmar vilket innebär att vi jobbar dag, kväll och natt och vi lägger själva vårt schema 6 veckor åt gången. Vi har även förmånen att vi alla är anställda på 100% men sen styr vi själva hur många procent vi faktiskt vill jobba. Detta gör att jag kan styra min tid ganska bra. På jobbet varierar det väldigt mycket, i perioder har vi det väldigt lugnt och i perioder har vi lite mer. Sen är det ju ingen hemlighet att de senaste 18 månaderna har inneburit att det varit ”lite mer” än vad vi är vana vid… Vi gör allt från ren patientomvårdnad med allt vad det innebär till att hantera tekniskt avancerad utrustning och starka mediciner. Som undersköterska på intensiven får man göra ganska många uppgifter som på en vanlig avdelning sköts av sköterskor. Man har ett stort ansvar och ingen dag är den andra lik. Situationen kan ändras på sekunder. En patient kan bli riktigt dålig på ett ögonblick och det kan komma in någon akut från avdelning, operation eller akuten. Och det är ju just det här som är tjusningen med jobbet och det är det som lockar oss som jobbar där, vi gillar spänning.Hemma blir det många promenader i skogen med hunden. Det är där jag läker och får energi till att klara av det jobb jag har. Jag upptäcker gärna nya vägar, stigar och vandringsleder. Som det är just nu får det dock bli vägar där jag kan ha hemmet som startpunkt då jag inte har körkort. Mitt mål är dock att under året komma ut på fler leder längre bort, antingen får jag övertala min man (som helst går i skog där inga stigar finns) eller så får jag hitta någon som vill göra mig sällskap. Familjens barn på 3, 11 och 13 år är inte överdrivet intresserade av naturen…

Undersköterskan Karin på jobb!
Bild: Karin Elwering
Undersköterskan Karin på jobb!
Bild: Karin Elwering

Vad EDCar du på jobb?

Jag har pennor (dokumenterar fortfarande mycket på papper), sax, passerkort, stödstrumpor och bra skor. Just nu är det även munskydd och skyddsglasögon eller visir vid patientkontakt (inom 2 meter) när vi vårdar en patient som är konstaterat covidfri. Är det en covidpatient är det andningsmask och visir som gäller hela tiden inne på den salen.

En hel del i fickorna när man jobbar på sjukhus!
Bild: Karin Elwering
En hel del i fickorna när man jobbar på sjukhus!
Bild: Karin Elwering

Vad EDCar du när du är ledig?

Det som alltid finns i min väska är min almanacka (måste vara med då minnet är som en guldfisk efter att jag sprang in i den berömda väggen) och min fisher space pen. Sen har jag en liten väska som jag flyttar mellan väskor i den finns det lite smått och gott, mina solglasögon är alltid med oavsett årstid samt nycklar där det alltid hänger en liten classic. Då jag som sagt har hund finns det alltid minst 1 bajspåse med i någon ficka. Till hundens edc är det alltid mitt favoritkoppel Venture från Hurtta, halsband kan variera men är oftast något från Hundstaff. När det kommer till den dagliga tekniken är det Samsung som gäller; Galaxy S20, Galaxy watch 3 och Galaxy Buds plus. Oftast har jag med mig min Nalgene också, särskilt nu i sommar, vätska är viktigt. Ska jag ut i skogen brukar en kniv få följa med ut, har en moddad SAK som alltid ligger i friluftsbyxorna men oftast får ytterligare en följa med. En liten kompass ligger också i de byxorna.

Ett stabilt gäng prylar för fritiden, som hundägare behövs en hel del!
Bild: Karin Elwering
Ett stabilt gäng prylar för fritiden, som hundägare behövs en hel del!
Bild: Karin Elwering

Vad är din favoritpryl?

Oj, har svårt att säga någon definitiv favorit men mina clasics kvalar väl in rätt bra. Det för att de är så små och allsidiga samt att de alltid är med. Som busspendlare kan jag heller inte vara utan mina hörlurar, kan vara väldigt social i många sammanhang men inte när jag åker buss.

Har du någon pryl som du inte trodde du skulle använda men som blivit en riktig favorit?

Ja, fick en Kershaw Natrix i födelsedagspresent av maken för några år sedan. Helt ärligt talat trodde jag att det verkligen var en kniv jag inte skulle gilla, hade inbillat mig att jag inte gillar materialet i skaftet. Men den växte på mig och nu har jag 6 stycken….

Kershaw Natrix gånger 6!
Bild: Karin Elwering
Kershaw Natrix gånger 6!
Bild: Karin Elwering

Vad är ditt bästa/värsta eller roligaste minne när du har haft användning för dina prylar?

Inget jättehäftigt minne men det var väldigt bra att ha en clasic på sig när vi firade syrrans prästvigning och hon behövde en sax för att klippa av snörena på paketen.

Vad står på önskelistan i EDC-väg?

En bra väska som jag kan ha till och från jobbet, en mindre flaska från Nalgene samt ett bra regnställ.

Limiterad Nalgene med Norrsken är en favoritflaska!
Bild: Karin Elwering
Limiterad Nalgene med Norrsken är en favoritflaska!
Bild: Karin Elwering

Har du någon fråga du skulle vilja ställa om mig?

– Nä, inte som jag kan komma på på rak arm.
– Om du böjer armen då? *ingen mer än jag gapskrattar nöjt åt det gubbtorra skämtet*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *