Lägg gärna en kommentar!

Några kanske undrar varför det inte går att lägga en kommentar här på bloggen?
Det går – men det kräver att jag först godkänner den, tyvärr!
Att jag fått göra som så beror på ”teknikens under”, något som jag tänkte babbla iväg lite om här nedan. Jepp, farbrorn är hjärtligt trött på BOTs och SPAM som på nått vis försöker ta sig in och lusa ner!

Ett par inledande ord om teknikens under

Jag älskar teknik!
Kanske inte på det sättet som jag gjorde när jag var yngre… men på nått vis så har utvecklingen stannat upp lite också. Visst, det kommer lajbans grejer med häftiga funktioner som man inte trodde skulle kunna rymmas i exempelvis en klocka. Men det har ändå lugnat ner sig från att vara sådär spektakulärt och hysteriskt som senaste 20 åren varit.
Ett par grejer som fick iaf mig att lyfta på ögonbrynen från början:
MiniDisc
Stegräknare
Trådlösa hörlurar
MP3-spelare
Kamera i mobilen

Detta var några av mina favoriter, teknik som såväl har försvunnit som blivit en del av just det… den där mobilen som man inte kan leva utan. Förrutom alla prylarna vi använder med egen hjärna så finns det AI – artificiell intelligens. Något som både hjälper och skälper, i många fall det sistnämnda då det för det mesta används för SPAM.

BOT-party like it was 2006

2006 kom Basshunter med dunderhiten Boten Anna. På den tiden så var det kanske inte ett ord som alla kände till, vad var en BOT egentligen?
En BOT är ett dataprogram som man gjort enkom för att bara spy iväg en massa kommandon. Ett bra exempel på detta är BOTar som skickar en massa skräp till din e-post. På nått märkligt vis så trodde jag ändå att det där med BOTar som spyr ut reklam och skit skulle bli något som försvann… men nej, inte ens lite!

Vad kan det vara för tema på dessa BOT-kommentarer tro?


Kan ni gissa vad det är för tema på 100 av 3 BOTars fantastiskt många och dumma kommentarer?
-=SPOLIER ALERT=-
Inte helt oväntat så handlar det om reklam för sidor med vuxen innehåll.
Det fullkomligt VÄLLER in kommentarer med länkar om detta, högst ovälkommet kan jag meddela. För att hitta vettiga och riktiga kommentarer så får man dessvärre skumma igenom alla avsändare, rubriken och textrader. Så har du lämnat en kommentar som du undrar vart den tar vägen – håll ut, den kommer upp såfort jag hittar den!
Jobbar stenhårt med att markera allt detta som skräppost, men inte helt oväntat så kommer det bara mer och mer från andra IP-nummer och avsändare.

En tanke om ett inlägg med historisk EDC

Men vi ska inte bara gnöla och gnälla. Inte helt sällan när jag skriver så sticker hjärnan iväg på sidospår och idéer om inlägg föds. Får nog se till att skriva ihop ett nostaligiskt inlägg om vad jag brukade ha med mig förr när jag var yngre. Även om det mesta har gått hädan så ska jag nog kunna rota fram lite prylar, fortsättning följer! =)

Idag gör även ketegorin ”Mästers memoarer” inträde, en rubrik som jag använt i äldra bloggar. Får se hur pass mycket skrock och kåserier som jag vågar bjuda på framöver… haha!

Fram till dess så hoppas jag att ni lägger en kommentar, alltid kul att få både ris och ros om det man skriver om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *