Maxpedition Organizer Jämförande Storleksguide

Vilken organizer från Maxpedition ska man välja?
Det är ju inte helt lätt att veta vilken Maxpeditionorganizer som man ska välja eller vilken som passar behoven bäst. Så på allmän begäran kommer här en Maxpedition Organizer jämförande storleksguide där man kan se fem storsäljare sida vid sida. Dessa kommer visas stängda samt öppna och då fyllda med utrustning och även bakifrån för att visa MOLLE-fästena. Grejerna som syns på bilderna är skapligt vanliga EDC-prylar som är valda med omsorg för att du som läsare ättare ska få ett bra hum om formaten och vad som skiljer organizermodellerna åt.

Maxpedition Organizers Framsida

Behoven styr!

Som med det mesta så är det ju dina egna behov och inget annat som styr och som ska vara det du utgår från när du väljer. Och redan här säger jag det rakt ut – det är högst osannolikt att du endast kommer ha en organizer. För när man väl fått in en fot i organizerträskets fantastiska värld då har man startat något helt förfärligt… KUL!
Då ordning och reda, det är najs!

Maxpedition Organizers öppnade med diverse EDC.

Varför en organizer?

Som namnet antyder så organiserar den din utrustning. Man får med sig alla sina viktiga prylar i ett svep så länge man får med sig den. Grejerna ligger samlade och skyddade, man slipper såväl skrammel som skav på ens dyra grejer. Man kan göra sina egna kits, anpassade för olika aktiviteter, behov och situationer.
Nedan listas ett par exempel vad man kan göra för EDC-kits:

  • EDC-kit med grejerna du använder och har med dig dagligen
  • IFAK – individanpassat ”första förband” där du har med dig mediciner och annat du behöver för din hälsa.
  • Teknikkit – få med dig laddare, kablar, powerbank, datorillbehör och allt annat du behöver under dagen eller resan.
  • Bygg ut din väska med MOLLE. Om din organizer har MOLLE-öglor så kan den fästas på väskan, västen eller vad som helst så länge det finns webbing!
Maxpedition Organizers baksidor med MOLLE-webing

Modellerna

I detta inlägget kommer fem klassiska modeller att listas, samtliga är en del av serien Legacy. Legacyväskorna är numera klassiker som räknas som Maxpeditions heavy dutygrejer. Samtliga är tillverkade av balistik nylon och är gjorda för dagligt bruk, givetvis har väskorna YKK-dragkedjor. Vad som är skillnaden mellan modellen listas längst ner under respektive modell och listans skillnad syftar då på skillnaden mellan modellen mindre.

Modellerna listas från minsta till största och är i följande ordning uppeifrån vänster när man kikar på överblicksbilderna:

  • Micro
  • Mini
  • E.D.C
  • Fatty
  • Beefy

Micro

Minstingen heter Micro och är perfekt för dig som vill ha med dig ett gäng, lite mindre grejer i fickan. Micron passar bra för den som vill ha sin organizer i backfickan, cargo pantsens sidofickor eller i jackfickan. Här får du lätt med dig penna, anteckningsblock, ficklampa, fickkniv, BIC-tändare, plåster, godis etc.
Microorganizern har ingen MOLLE på baksidan, har en enkel dragkedja och har ingen kardborrepanel för att fästa någon patch. Finns i tre färger, svart, grön och khaki.

Maxpedition Micro

Mini

Andra i storleksordning är Mini. Det som skiljer den från minstingen Micro är det uppenbara att den har lite mer plats och med detta alltså blir lite större. Den är fortfarande i ett högst hanterbart format och funkar att ha i cargo pantsen, jackfickan och eventuellt i bakfickan på jeansen. Funktionerna som skiljer den från Micro är:

  • Den har dubbla drag i dragkedjan.
  • kardborrepanel för patch.
  • på insidan finns en karbinhake av plast för exempelvis ett USB-minne, nyckel eller annan viktig, mindre pryl.
  • finns i fler färger, samma som Micro men finns bland annat även i färgen Wolf Gray.
Maxpedition Mini

EDC

När vi kommer upp i storleken E.D.C så tar vi steget från att kunna ha organizern i fickan. Detta är en storlek som passar att ha i en väska, i bilen, båten eller bara som en smart EDC-samlare hemma. Det som skiljer från Mini är storleken, funktionerna är samma. Med denna organizern kan man ha lite längre penna, kniv, ficklampa etc.

Maxpedition EDC

Fatty

Fatty har samma dimensioner som EDC, men det är två saker som är annorlunda och dessa är ganska viktiga och dessa listas lite längre ner. Detta är organizern för dig som har med dig lite större grejer med lite mer rejäl tjocklek. Som en rejäl bit paracord, en lite mer rejäl ficklampa som en Fenix PD36R, ett extra batteri, rejälare fickkniv som en Spyderco Para 3 etc.

  • Fattyn har en bredare rygg, vilket ger den med djup och du kan alltså packa tjockare grejer utan att det blir problem att stänga den.
  • insidans baksida har ett fack med dragkedja och elastiska fästöglorna sitter på tvären.
  • då denna har ett större djup har man kunna sätta en elastisk ögla i delen som håller ihop framsidan och baksidan.
Maxpedition Fatty

Beefy

Beefyn är största organizern vi kikar på. Den är väldigt lik Fatty på alla vis, även denna har ett inre fack med dragkedja. Same same, men denna är biffigare och har helt enkelt än mer plats. Inga problem att ha med sig några olika plåtaskar likt en Martac Survival Tin, en powerbank etc.
En funktion som skiljer här förrutom att denna är större är:

  • istället för att ha en karbinhake av plast så har man satt en lite mer rejäl D-ring av plast istället.
Maxpedition Beefy

Köp din Maxpedition organizer hos Slims.se!

Samtliga modeller som vi kikat på finns att klicka hem i webshoppen, och som regel finns samtliga storlekar och färger hemma på lager för omgående leverans!
Du hittar hela organizersortimentet HÄR!

2 svar på ”Maxpedition Organizer Jämförande Storleksguide”

  1. Hur är det med kniv o så, tänker om jag bär med mig en liten organizer med liknande innehåll som på bilderna ovan i inlägget i vardagen i en vanlig ryggsäck, får man ha med kniv? multiverktyg m.m utan att ”åka dit” vad säger knivlagen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *