Vad EDCar en låsmästare/projektledare?

Dagens gäst i bloggen är Kenneth, låsmästare och projektledare!
Vad EDCar man egentligen i detta yrket?
Det ska vi snart få klarhet i!
Jag och Kenneth är bekanta genom ett gäng olika forum där vi snackar EDC och knivar. Låsmästare är förövrigt ett jobb som jag tycker verkar galet kul.

Jag lämnar över tangetbordet till Kenneth och börjar med en kort presentation!

Namn: Kenneth Hansen
Yrke: Låsmästare / Projektledare

Vad gör du om dagarna?

Tyvärr alldeles för mycket pappersarbete sedan jag fick tjänsten som projektledare. Men i mitt fall innefattar det mycket, projektering, kalkylering och att hålla koll på i princip alla jobb firman har inom lås och dörrautomatik. Blev även ansvarig för alla verktyg och batterimaskiner och håller loggar maskinerna så vi vet vem som har vilken. Håller på att köpa in en ny märkning så att vissa kan ligga som utlåning internt. Slipper hålla koll på rena servicejobb om inte killarna ber om hjälp med något. Har hållt på med lås sedan mitten av 90-talet så för länge förmodligen.  När jag väl kommer hem på kvällarna försöker jag slappna av, men familj som tar lite tid och annat håller en sysselsatt.

Vad EDCar du på jobb

Då hänger en Milwaukeefällis i brallorna tillsammans med en Leatherman Surge och bitset. Kör LedLenser lampor då jag kan beställa dessa grejer via olika leverantörer. Oftast blir det lite tjockare reklampennor för jag gör ändå av med dom nånstans. Enklare tändare typ Bic finns också i fickorna. Billigare typ av block som jag förstör rätt snabbt.

Stabil line up med jobbprylar!
Bild: Kenneth Hansen
Stabil line up med jobbprylar!
Bild: Kenneth Hansen

Vad EDCar du när du är ledig?

Leatherman OHT, PocketShark från Slims och en Bökerpenna. Sen för att göra en del glada – en Spyderco Resilience har landat ner i byxorna sedan en tid tillbaka. Sedan lite samma här, billiga block och oftast en Bictändare, saker som kastas lite hit och dit.

Sen får man inte glömma att snus, nycklar, telefon och lite småplock alltid är med oavsett om det är privat eller på jobb.

EDC för ledig tid!
Bild: Kenneth Hansen
EDC för ledig tid!
Bild: Kenneth Hansen

Vad är din favoritpryl?

Mora Pathfinder. Hyfsat stor, men alltid med i skog och mark oavsett om det är civilt eller för att jag har kungens kläder på. Tål mycket stryk men håller ändå ihop. Sedan en Eldris som hänger runt halsen i samma anda.

Klassiker från Morakniv - Eldris!
Bild: Kenneth Hansen
Klassiker från Morakniv – Eldris!
Bild: Kenneth Hansen

Har du någon pryl som du inte trodde du skulle använda men som blivit en riktig favorit?

Gerber Shard, cool liten pryl som blev rätt. Köptes som en ploj på wish för typ 9 spänn, kom hem och var Gerber. Har hängt i nyckelknippan i några år nu och används mer än man tänker på.

Vad är ditt bästa/värsta eller roligaste minne när du har haft användning för dina prylar?

Svårt att säga bästa/ värsta då jag började använda en SOG tång på 90-talet och har vant mig vid att alltid ha en på höften. Men man tar fram tången ofta för lite småpillande i allt möjligt.

Vad står på önskelistan i EDC-väg?

Inte helt säker? Funderar på en ny väska för att kanske äntligen göra en dedikerad GHB eller SHTF väska. Men samtidigt använder jag oftast 5.11-byxor civilt så det viktigaste hänger där i. Men en väska att ställa i skuffen på bilen som är lätt att dra med sig är kanske inte fel. Har en Maxpedtion Fatboy hängande därhemma som används ibland om man tar på kläder utan fickor, tar en stund att flytta över sig.

Kydexfodral för att kunna bära en CRKT-fällkniv som en neck knife!
Bild: Kenneth Hansen
Kydexfodral för att kunna bära en CRKT-fällkniv som en neck knife!
Bild: Kenneth Hansen

Har du någon fråga du skulle vilja ställa om mig?

– Nej, inte just nu. Kollar till i din butik emellanåt men man kan inte lägga hela lönen där ju…. Eller???
Där finns ju så mycket roligt!!
– Haha, nä hela lönen blir nog inte bra för mer än mig! =)
Kul att du gillar utbudet Kenneth!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *