VICTORINOX RAMBLER SOM EDC

Victorinox Rambler som EDC – ett kompakt och smart val!
Idag slår vi en kik på en klassiker som är snäppet mer än en 58 Mms Victorinox Classic!
Rambler är en liten, men otroligt kompetent liten fickkniv som tar sig perfekt för Everyday Carry! Detta är den kniv som fått mest ficktid hos mig själv på senaste tiden. Då den har sax är den en liten kniv som är ruggigt bra att kombinera med exempelvis kanonmodellen Victorinox Cadet!

Liten men tuff

Victorinoxs småttingar är serien med knivar på 58 mm. Det kan låta som att måttet är ett skämt, men det är det i allra högst grad INTE! Det funkar inte att klyva ved med, men man blir förvånad hur mycket man faktiskt fixar med en väldigt liten kniv. Det man ska lägga fokusen på är att det är en otroligt lätt kniv att bära med sig, både bildligt och bokstavligt. Den tar när på noll plats i fickan och tar sig utmärkt på nyckelknippan. En liten knviv på nyckelknippat är så odramatiskt det kan bli och den löser merparten av alla små utmaningar man stöter på under dagen. Som att sprätta ett kuvert, fixa tråden på kläderna, sprätta tejp och vässa blyertspennan!

Victorinox Rambler!
Bild: Victorinox
Victorinox Rambler!
Bild: Victorinox

Rambler VS Classic

Det finns en liten, men stor skillnad mellan en Rambler och en Classic, kapsylöppnaren!
Öppnaren är ett multiverktyg där man satsat på en lite mer rejäl tjocklek. Detta är klokt, för en smalare öppnare bli både svårhanterad och vek. Men öppnaren är allt annat än vek och den kommer med ett par inbyggda verktyg!
Det man troligtvis använder minst är skåran för att skala en kabel. En hårt nishad funktion, som med lite fantasi nog kan greja annat också. Men den fiffifa delen av öppnaren är stjärnmejseln. Längst ut sitter det en magnetisk Phillips 0/1, ett väldigt vanligt skruvmått vilket gör att man alltid har lösning på att kunna lossa eller spänna en högst vanlig skruv. Det som skiljer rent mått och viktmässigt är acceptabla 1,05 mm och 9 gram extra för Ramblern.

Victorinox Rambler som EDC – mått och verktyg

Specifikationerna för en Rambler är som följer:
Material: rostfritt stål
Handtag: polyamide
Längd: 5,8 cm
Tjocklek: 1,05 cm
Vikt: 30 gram
Låstyp: slipjoint
Tillverkningsland: Schweiz

Verktygen på Rambler är som följer här nedan:

  1. Knivblad
  2. Sax
  3. Nagelfil med
  4. – skruvmejsel
  5. Kapsylöppnare med
  6. – magnetisk stjärnskruvmejsel
  7. – kabelskalare
  8. Nyckelring
  9. Pincett
  10. Tandpetare

Jetsetter – en bladeless variant

För den som inte vill ha ett knivblad så finns det även en variant som har allt – men inget knivblad. Denna varianten är Victorinox Jetsetter som ni kan läsa mer om HÄR!

Victorinox Camo av Slims.se

Victorinox Rambler som EDC är klockren, men det mesta går väl ändå att göra lite bättre? Så självklart gick det inte att låta bli att fixa fram en egen snajsig camoversion av Ramblern. Sagt och gjort satte jag ihop Victornox Rambler Camo och Victorinox Rambler Navy Camo. Dessa har dessutom försetts med lite roligare färger på såväl tandpetare som pincett. Camoramblers finns i shoppen och vill man inte mecka ihop en egen så sätter jag gärna ihop en Rambler med valfria skållor ur urvalet av skållor som finns lösa i shoppen! =)

Victorinox Rambler som EDC - Slims.se'e camoversion!
Bild: Slims.se
Victorinox Rambler som EDC – Slims.se’e camoversion!
Bild: Slims.se

Ett svar på ”VICTORINOX RAMBLER SOM EDC”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *