Orolig omvärld = prepping

Gokväll kära läsare!
Det var ett tag sedan som bloggen uppdaterades. Jobbade en hel del med artiklar i början av året, men kom av mig då det blev väldigt mycket att göra. Sen blev det helt galet mycket att göra, tyvärr inte av någon kul anledning. Att folk på bred front har börjat intressera sig för prepping och hemberedskap är ju jättekul… men att det är p.g.a att det är krig i Europa är minst sagt bekymrande. Men sen ska syndaren vakna, bättre sent än aldrig!
Den 28e februari skrev jag på företagets Facebooksida ett inlägg om några basic grejer att fnula över, dessa kommer jag presentera här och nu!

Inledande om att börja preppa NU!

Det märks att det är oroligt i världen. Det är högt tryck på en hel del sällanvaror och det är ju kul på ett vis! Samtidigt är det lite läskigt, eller ganska så jätteläskigt faktiskt. Jag blir glad att fler tänker över sin hemberedskap. Det är aldrig försent att börja med prepping som sitt intresse. Det är den sundaste hobbyn man kan ha brukar jag säga! En del varor är slut men fler grejer inom kategorin är beställda och landar i början av nästa vecka. Är det något särskilt som är slut som man vill beställa – maila ASAP så kollar jag över om det är något som går att fixa fram!

Detta inlägg är inget reklaminlägg, det är varken till för en köphets eller för att skapa mer oro för en morgondag som vi inte vet något om. Det är för att sprida kunskap. För att få fler att tänka till vad man redan har och vad man behöver. För att förbereda sig för att få en så normal tillvaro det bara går – om ifall vardagen inte ser ut som den brukar när man vaknar imorgon.

Sluta skjut upp saker

Sluta skjut upp saker! Har du ont i en tand eller benet – gå till tandis och läkaren. Få hjälp nu, skulle samhället haverera så är det grejer som kommer bli ett helvete och som inte kommer att kunna lösas i en handvändning.
ÄN EN GÅNG – SLUTA SKJUT UPP SAKER!

Ta tag i disk, tvätt, fyll upp med vatten

Idag har vi el och vatten, se till att tvätta den där tvätthögen och köra diskmaskinen nu Då har du det du behöver när du behöver det! Fyll upp ett gäng dunkar med vatten. Både så att du, din familj och dina djur kan dricka och hålla er rena!

Tanka ditt fordon!

Idag har vi bensin och diesel – fyll upp ditt fordons tank, blir det stök så vill du inte stå i en kö där allt kommer kosta ännu mer och du kanske inte får något alls!

Köp hem mat och konserver


Idag kan vi köpa mat, vatten konserver och utrustning – se till att ha så du klarar dig några dagar, om det blir kris är chanserna att få tag på detta små om inte noll.

Ladda din ficklampa, powerbank och bunkra batterier!

Idag har vi el och ljus – om strömmen går så måste du kunna se vad du gör! Ladda dina lampor och din powerbank, se till att ha en bra ficklampa/pannlampa och några paket batterier hemma!

Skaffa ett stormkök för att koka vatten och värma din mat, bunkra värmeljus!

Skaffa ett stormkök så du kan koka ditt vatten och värma din mat! Om ditt hem inte går att värma upp så kommer fukten och kylan bli hemsk, se till att ha värmeljus hemma. Det är ett billigt och väldigt effektivt sätt att både få lite ljus och värme – men framför allt så hjälper det till att få bort fukt i luften, det är fukten som gör att det blir sådär äckligt råkallt.

Sovsäck, filtar och campingutrustning för hemmet

En riktigt bra filt och en sovsäck är priceless att ha oavsett om du gillar att campa eller inte, det ska finnas i alla hem!

Hoppas att det var en inspirerande text som får alla att starta preppa på studs!

Med all förhoppning så kommer bloggen uppdateras lite tätare framöver!
Hoppar på såväl inspiration som tid att få sitta och skriva lite om allt annat än elände.
Och jag hoppar innerligen att vi vaknar till en bättre värld imorgon!
I Galenskaparnas film Leif som jag såg otaliga gånger som barn så sa dom en grej som jag alltid burit med mig:
– ”Man ska inte slå ihjäl folk, man ska slå ihjäl deras tid”

PS. tid är dyrbart, men att få glömma bort den ibland är något av det viktigaste som finns! <3

Ett svar på ”Orolig omvärld = prepping”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *