Ett gäng EDCfavoriter!

Idag kikar vi lite närmare på ett gäng av mina EDCfavoriter som roteras!
Några nya produkter och några lite äldre slitvargar som varit med ett tag i rotationen och i EDC-svängen ett tag. Inte helt oväntat så är det ganska små verktyg, liten men tuff är min melodi!

Röd Slims.se Victorinox Cadet med clip, Ni-Glo, Fenix E03R, hank och Maratac Slide Lock Craft Knife!
Röd Slims.se Victorinox Cadet med clip, Ni-Glo, Fenix E03R, hank från Mr. Mruk och Maratac Slide Lock Craft Knife!

Samtliga finns att köpa i webshoppen, förrutom den snygga hanken som kommer från en polsk EDC-hanktillverkare i Polen!

Röd Victorinox Cadet Slims.se-edition!

Cadeten har blivit lite av butikens signaturkniv, detta är den röda limiterade Slims.se-Cadeten som kom vintern 2021. Första rundan vi gjorde med EDCN är slutsålt sedan länge då den endast fanns som förköp under en kort tid.

Cadeten är otroligt lättburen och kompetent EDC-kniv för den som vill ha med sig en lättviktare till kniv. Trots sina 84 mm i längd är det ingen pyttekniv, en riktig vardagshjälte med högst användbara verktyg. Sedan Victorinox uppdaterade filen (ej säker på råtalet så låter det vara osagt) så är det tveklöst den bästa filen Victorinox gjort. Den är fenomenal till såväl naglar som till andra material, en bättre fil för plast finns ej!
Förrutom att kunna skära med kniven så kan man öppna både flaskor och konserver. Båda dessa verktyg har såklart även varsin flatmejsel.

Victorinox Cadet är inte bara galet snygg i rött, den är otroligt användbar!
Victorinox Cadet är inte bara galet snygg i rött, den är otroligt användbar!

Än så länge har vi dessa på lager, men man ska inte vänta förlänge om man vill äga denna del av Slims.se-historia som inte kommer att tillverkas igen!

TEC Accessories P-7 Suspension Clip

TEC Accessories P-7 Suspension Clip är en riktig favorit för såväl oss som för våra kunder. På ett enkel och billigt vis får man ett clip till sin SAK, eller annan EDC-pryl. Så länge prylen har en nyckelring eller ett hål för en nyckelring så är installationen fixat på ett kick!
Med ett TEC Accessories P-7 Suspension Clip så kan man lätt hänga sin pryl i fickans öppning för att snabbt och snyggt kunna plocka upp den. Ett riktigt smart sätt att få bättre ordning och slippa rota runt i fickorna när man snabbt behöver något. Finns både som singel som 2-pack. Clipet finns i två varianter, matt rostfritt och en mörkgrå (black) variant.

Röd Victorinix Cadet med  TEC Accessories P-7 Suspension Clip
Röd Victorinix Cadet med TEC Accessories P-7 Suspension Clip

Maratac Slide Lock Craft Knife

En smidig hobbykniv är något man sett i otaliga skepnader genom åren. Detta är Maratac Slide Lock Craft Knife, liten men otroligt välbyggd kniv för nyckelringen! Det som gör denna kniven väldigt användarvänlig, men samtidigt stabil är deras enkla men geniala låsning. Istället för att ha en låsknapp som inte helt sällan är fjfjäderbelastad så har man kört på en helt vanlig skruv. Det gör utfällningsmomentet något längre, men man har med detta eliminerat en del som ger upp i första taget. På köpet får man både ett skydd (plus ett i reserv) av röd silikon och ett gäng extra rakblad.

 Maratac Slide Lock Craft Knife, liten och ruggigt stabil rakbladskniv!
Maratac Slide Lock Craft Knife, liten och ruggigt stabil rakbladskniv!

Fenix E03R

Fenix E03R blev genast en hit och det är inte svårt att förstå varför!
Man får massor med lyskraft i ett minimalt format. Att den är försedd med en USB-C-port gör laddningen otroligt smidig. USB-C är något av en standard som man verkar vilja hålla kvar vid ett bra tag framöver. Att behöva rota runt efter en massa olika och lite äldre kablar är ett känt irritationsmoment som inte behöver någon närmare presentation, hahaha! E03R kostar under 350 kronor och är helt klart en ficklampa alla borde ha på bilens nyckelring!

Fenix E03R, liten men tuff ficklampa!
Fenix E03R, liten men tuff ficklampa!

Ni-Glo Solar Gear Marker Glow In The Dark Sour Lemon

Att grejer som lyser i mörket är kul kan jag intyga med 40 års fast övertygelse!
Ni-Glo Solar Gear Marker Glow In The Dark är en en så kallad glow fob. Tillverkade med sportfiskare i åtanke, men en pryl med ändlösa användningsområden. Konstruktionen är enkel, ett färgat tysktillverkat plaströr fyllt med ett giftfritt lyspulver. Av alla produkter med liknande funktion så är detta helt klart en av dom bättre. Redan efter väldigt lite ljus så får man ett sken som sitter i en bra stund. Laddar men upp den med riktigt starkt ljus så har man ett sken som håller och avtar väldigt långsamt jämfört med många andra glow fobs. Perfekt för nyckelringen, dragkedjan i tältet eller annan pryl man vill märka ut. Finns i ett gäng olika färger, detta är favoriten för mig – Sour Lemon!

Ni-Glo Solar Gear Marker Glow In The Dark Sour Lemon, glow fob med bra lyskraft!
Ni-Glo Solar Gear Marker Glow In The Dark Sour Lemon, glow fob med bra lyskraft!

Det var lite av mitt favoritskrot som roteras!

Här hade vi lite av alla mina prylar som ingår i rotationen, en rotation som just nu är ganska så enformig men klockren! =)
Är det några av dessa prylar även dina favoriter?
Det är alltid kul att höra andras erfarenheter, så skriv en rad om vad du gillar ovanstående grejer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *