ONTARIO KNIFE COMPANY

Ontario Knife Company är ett amerkanskt knivföretag med en historia som sträcker sig mer än 130 år tillbaka! Ontario tillverkar knivar i alla storlekar och för flera ändamål. Vi har inledningsvis valt att fokuserat sortimentet till deras EDC-klassiker Rat I och Rat II (även kända som Rat 1 och Rat 2). Det är svårt att få mer grym fällkniv för pengarna än med dessa modellerna! Märken är nytt i shoppen efter att nyligen fyllde på shoppen med massor med nyheter!

Ontario Rat I

Rat I är den större modellen av dessa legenderiska EDC-slitvargar! För runt 500 kronor får man en Rat 1 med handtag av nylon och med AUS 8-stål. Utöver nylon finns kniven även med handtag av bland annat G10 och kolfiber. Även stålet finns i andra utföranden, bland annat i D2. Detta är en rejält tilltagen fällis, men så pass smidig att den funkar perfekt som fickkniv. Helt klart en kniv som tål att användas och som funkar till massor av olika aktiviteter – från urbant användande till en grym kniv i naturen.

Ontario Rat I med handtag av  G-10, grym orange färg som syns tydligt i såväl packning som om man tappar den i naturen.
Bild: Slims.se
Ontario Rat I med handtag av G-10, grym orange färg som syns tydligt i såväl packning som om man tappar den i naturen.
Bild: Slims.se

Rat II – snäppet mindre

Den något mindre modellen är Rat II! Precis som modellen större så är detta en EDC-kniv med väldigt mycket kniv för pengarna. Dessa börjar på strax under 500 kronor och då får man en grym fällis tillverkad av AUS 8-stål med nylonhandtag. Även Rat II finns att gå med handtag av G10 och i D2-stål. Storleken är perfekt som en mycket användbar fickkniv för vardagsuppgifter. Men så pass stabil att den även kan vara en god back up ute i naturen.

Mindre modellen Rat II, även den i läcker orange G10!
Bild: Slims.se
Mindre modellen Rat II, även den i läcker orange G10!
Bild: Slims.se

Ontario Knife Company + Flytanium = moddad supersnajskniv!

Vi har även plockat hem riktigt grymma skållor från Flytanium! Att byta skållor är tämligen lätt, man skruvar helt enkelt av skållorna som sitter på från fabrik och skruvar fast Flytaniumskållorna med samma skruvar – klart! Jag kunde självklart varken låta bli att skaffa en Rat I eller skållor av mässing! Jag valde den varianten med gröna nylonskållor, en kniv jag var väldigt nöjd med redan innan bytet. Det tog cirka 10 minuter att göra bytet, och såhär blev resultatet:

Bytet till mässingsskållor från Flytanium blev ju riktigt läckert!
Bild: Slims.se
Bytet till mässingsskållor från Flytanium blev ju riktigt läckert!
Bild: Slims.se

Kniven kostar i dagsläget 499:- och skållorna 599:-, så strax över tusenlappen är vad man får betala för denna sjukt snajsiga skapelse! Utöver mässing finns även skållor av koppar, titan och kolfiber. Detta är produkter som vi kommer att lagerföra och vi tar mer än gärna hem andra önskemål till andra knivmodeller!

Ontarioknivarna hittar ni HÄR!
Flytaniumskållorna hittar ni HÄR!

Glöm inte att slå en kik på Slims.se med jämna mellanrum, vi uppdaterar med nyheter och fyller på med klassiker hela tiden! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *