Vad EDCar en ventilationsmontör?

Vad EDCar en ventilationsmontör? Idag har vi ingen mindre än min kompis Rikhard på tården, läderkonstnären från Västkusten! Jag och Rikhard lärde känna varandra på Instagram. Väldigt ödmjuk, lyhörd och har en fantastisk talang när det kommer till att skapa finfina lädergrejer. Har följt hans utveckling sedan han i princip börjat och jösses vilken resa, från bra till galet bra på nolltid – imponerande! Ska bli spännande att se vad framtiden har att bjuda på, den ser helt klart minst lika ljus ut som en molnfri junimorgon på Koön!

Jag lämnar över tangetbordet till Rikhard och börjar med en kort presentation!

Namn: Rikhard Birgersson
Yrke: Ventilationsmontör
Instagram: minleathercraft

Vad gör du om dagarna och vad EDCar du på jobb?

Normalt bär det av till jobbet, där det hängs ventilationsrör och annat tillhörande. Ett väldigt varierande jobb som jag trivs bra med. När jag kommer hem till mina 2 barn (11 och 17 år, bägge grabbar) och min fru sedan 10 år (hållt ihop i 20) så blir det oftast en runda med spisen, ser till så att alla får mat och matlådor.

En välfylld axelväska!
Bild: Rikhard Birgersson
En välfylld axelväska!
Bild: Rikhard Birgersson

Har dagen inte varit överjävlig blir det allt som oftast en runda i läderkammaren där jag försöker utveckla både saker och mitt eget kunnande. Har hållt på med läder i ca 18 månader nu och finner det mycket rogivande och utvecklande. Det har också gett mig nya bekantskaper både hemma och utomlands. På jobbet har jag utöver det som är nödvändigt för att utföra jobbet en Spyderco Para 3 Blurple som sitter på bältet i egengjord ficka. Slims-cadetten en Space Pen i raw brass som åker tillsammans i en organizer jag gjort själv och som jag kallar The Companion. Ljuskälla på jobbet är en Olight S1 Baton Mini. Snus, nycklar, hörlurar och lite annat bös.

Spyderco Para 3 Blurple!
Bild: Rikhard Birgersson
Spyderco Para 3 Blurple!
Bild: Rikhard Birgersson

Vad EDCar du när du är ledig?

Privat använder jag en Para3 med denim micartaskållor från Cuscadi och en bead från Torshälla Paracord. En moddad Bantam och Fenix E18 som ljuskälla. Utöver det har jag en liten axelväska som innehåller en Leatherman, en organizer från Hitch&Timber med en Space Pen, nämnda Bantam samt plåster och Alvedon på baksidan. Väskan rymmer också en lätt 5.11-jacka för oförutsedda sommarregn, solglasögon, Rite In The Rain-block och annat viktigt. Nycklarna sitter fast i bältet med en läderloop med karbinhake på. Vill jag vara extra fin tar jag med mitt EDC-mynt och Fatman Hank också.

Diverese good stuff!
Bild: Rikhard Birgersson
Diverese good stuff!
Bild: Rikhard Birgersson

Vad är din favoritpryl?

Favoritpryl?? Det va svårt… snus kanske?
Inte så verktygigt, men utan det blir det inte mycket gjort, faktiskt!

Har du någon pryl som du inte trodde du skulle använda men som blivit en riktig favorit?

Organizer är väl en pryl som jag inte visste att jag behövde. Går i princip inte hemifrån utan en nu, och försöker tänka ut den perfekta varianten utan att det tar all plats i fickan.

"Bös"
Bild: Rikhard Birgersson
”Bös”
Bild: Rikhard Birgersson

Vad är ditt bästa/värsta eller roligaste minne när du har haft användning för dina prylar?

Har inget specifikt minne angåend EDC-prylar, MEN ibland har man grejer med sig man glömt bort. Vilket resulterar i att man saknar en pryl man senare inser att man haft med sig hela tiden. Man ser inte skogen för alla träd. Är förövrigt relativt ny för EDC-prylar så kunskaperna och inspiration får man ju dagligen.

Spyderco Para 3, klassiker som även är en av mina favoriter!
Bild: Rikhard Birgersson
Spyderco Para 3, klassiker som även är en av mina favoriter!
Bild: Rikhard Birgersson

Vad står på önskelistan i EDC-väg?

På önskelistan just nu står någon typ av multiverktyg som är lite mer avancerad en den LM jag har idag, kanske något med lite bits och dylikt.

Har du någon fråga du skulle vilja ställa om mig?

– Har ingen direkt fråga till dig utan hoppas att din verksamhet fortsätter att växa och frodas!
– Tusen tack, önskar dig detsamma! <3

Ett svar på ”Vad EDCar en ventilationsmontör?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *